Jotta tuotteitasi aletaan ostamaan, niitä on pakko ensin esitellä!

15.10.2020

Ei kannata ajatella, että tuotteesi myy itse itsensä. Nyt poikkeuksellisena aikana tarvitaan myös tuote-esittelyitä ja niitä voi hyvin monella tapaa tehdä turvallisesti.

Miksi tarvitset esittelijän?

Kun olet tuomassa uutta tuotetta markkinoille tai tuotteellasi on paljon kilpailijoita, myyntitoimenpiteet ratkaisevat voittajan, jonka liiketoiminta luistaa ja minkä tuotteen asiakas valitsee.

Millä perustein sinä valitset tuotteen, jonka ostat?

 • Sinulla on tarve jollekin tuotteelle,
 • etsit ensin netistä vaihtoehtoja ja lisätietoja,
 • kyselet kavereiltasi ja ehkä facebook-ryhmissä vinkkejä sekä suosituksia,
 • mietit voiko niitä tuotteita löytyä sinun normaali kulkureitin varrelta helposti esim. lähikaupasta tai kauppakeskuksesta vai tilaatko netistä?
 • Haluaisit päästä jonkun asiasta tietävän ihmisen kanssa puheisiin, että vahvistut valinnastasi ennen tilausta ja voit vielä varmistaa yksityiskohtia, ja lopuksi
 • ostat sen ja siitä paikasta, jossa koit saavasi kokonaisuutena parhaimman palvelun ja hinnan yhdistelmän.

Tuotteesi siis tarvitsee ammattiasiakaspalvelijan, myyjän esittelyä.

Hän puhuu kaikkien ymmärtämällä kielellä tekniset ominaisuudet, ainesosaluettelot, lakipykälät, käyttökohteet, allergeenit, hyödyt eri laatujen ja mallien välillä, muut oleelliset huomiot ja nippelitiedot, huomioiden sinun yksilöllisen tilanteen ja tarpeen, johon hän sitten esittää parasta mahdollista ratkaisuvaihtoehtoa. Tämän myyjän tehtävä on saada sinut tyytyväiseksi, mieluiten ostamaan heti, mutta ostamaan myös jatkossa. Tämä edellyttää oikeasti sitä, että myyjä kuuntelee sinua tarkasti, kyselee tarkentavia kysymyksiä ja haluaa oikeasti palvella sinua etsien sinulle parhaan vaihtoehdon. Hyvä myyjä tekee kaikkensa, että olet tyytyväinen, ostaisit tarvitsemasi tuotteen ja vielä voisit suositella kyseistä yritystä ja tuotetta muille. Puhutaan todellisesti Asiakaspalvelusta isolla A:lla ja aitoudella!

Meillä on tuote-esittelijöitä ja myyntihenkilöitä ympäri Suomen suurimmissa kaupungeissa.

Tuote-esittelijän työ on henkilökohtaista myyntityötä ja asiakaspalvelua halutulle kohderyhmälle. Tuote-esittelijämme ovat myynti- ja esittelytyökokemusta omaavia, koulutettuja myyntityöhön ja asiakaspalveluun, sen lisäksi että heidät koulutetaan edustamaan teidän yritystä ja tuotteita. Valitsemme aina huolellisesti tuote-esittelijät heidän osaamisen ja kiinnostuksensa tuotetta kohtaan, mukaan. Näin saamme jokaiselle asiakkaallemme motivoituneet ja onnistuneita esittelyitä tekevät tuote-esittelijät.

Tuote-esittely on myynninedistämiskeino suhteessa jälleenmyyjiisi sekä loppukäyttäjiin.

Tuote-esittelyt ovat tavarantoimittajalle tehokas myynninedistämiskeino, myydä enemmän tai neuvotella enemmän jälleenmyyjienne kanssa. Tuotteitasi myyvä kauppa ei saa siis tuote-esittelijää ihan tuosta vain, vaan heidän on myös annettava siihen jotain vastinetta. Diilin tulee olla win-win. Tuote-esittelijämme onkin myyntiedustajanne ja myyntikenttänne yksi tärkeimmistä käsipareista, jotka pyrkivät auttamaan myyntiedustajianne myynnissä ja lunastamaan esittelyiden avulla heidän myyntilupauksiaan. Kun tämä on hoidettu oikein ja fiksusti, se on kaikille osapuolille erittäin toimiva ja myyntituloksia tuova yhteistyö. Tuote-esittelijämme voivat olla mukana kouluttamassa jälleenmyyjienne henkilökuntaa sen lisäksi, että he kohdistavat myyntityönsä lopulliselle käyttäjälle, oli hän sitten kuluttaja tai toinen yritys.

Esittelyn tavoitteet jälleenmyyjän luona:

1.     Myydä mahdollisimman paljon tuotetta esittelypäivän aikana
2.     Saada tuotteelle uusia käyttäjiä ja vahvistaa vanhoja asiakassuhteita
3.     Luoda positiivinen mielikuva brändistä kuluttajille (kohderyhmälle)
4.     Vahvistaa tavarantoimittajan, kaupan ja VeraVian positiivista yhteistyötä.
5.     Saada tuote-esittelyiden avulla mahdollisimman hyviä diilejä jälleenmyyjiesi kanssa.

Turvallisuus on meille erittäin tärkeä asia!

Olemme suunnitelleet miten jälleenmyyjien luona voi tehdä paikan päällä turvallisesti esittelyitä. Näin olemme vastanneet vallitsevaan poikkeustilanteeseen:
 • Markkinoilla täysin uusi ja laadukas taittopöytä pisarasuojalla – kysy tarjous
 • Tarvittaessa lattiatarrat turvavälien takaamiseksi
 • Jokaisen työntekijän huolellinen perehdyttäminen THL:n hygieenisyysohjeisiin
 • Omavalvontasuunnitelma ja hygieniapassin suorittaneet työntekijät
 • Tarvittaessa työntekijöiden kasvovisiirit ja -maskit
 • Pintojen desinfiointiaineet
 • Pisteellä käsidesit ja käsipaperit asiakkaille
 • Tarvittaessa rajausnauhaa pisteellä
 • Pisteellä ohjeistuskyltit ja tuotetiedot myös näkyvillä asiakkaille

Perinteisistä esittelyistä digimuotoon –  ePromot!

ePromot ovat tuote-esittelyitä live-lähetyksessä, virtuaalitapahtumassa tai ennakkoon tallennetulla videolla, jotka sitten julkaistaan somessa, nettisivuilla, verkkokaupassa tai muulla tähän sopivalla digitaalisella alustalla. Ne ovat käsikirjoitettuja ja huolellisesti suunniteltuja, vaikka niissä näkyykin esittelijän oma persoona ja mahdollisesti myös hänen tarinansa, kuinka hän on tutustunut tuotteisiin. Esittelijä on myös on yksi tuotteesi suosittelija. ePromon tavoitteet ovat käytännössä samat kuin mitä perinteisen esittelynkin, ne vain pystytään tekemään ilman henkilökohtaisia kontakteja. Näitä voidaan järjestää meidän omaan kokoustilaamme rakennetulla studiolla, asiakkaan tiloissa, jälleenmyyjänne luona, ihan missä vain! Tuotoksena syntynyt esittelylive – tai -video on myynnin työkalunne, jonka voitte tarjota jälleenmyyjienne myyntiä edistämään tai julkaista omassa verkkokaupassa! Tähän voidaan kätevästi yhdistää erilaiset kuluttajakilpailut ja sopia jälleenmyyjien kanssa näytejaoista ja palkintojen luovuttamisesta ym. Tekninen toteutus hoituu useiden luotettavien ja osaavien kumppaniemme kanssa, joita mieluusti myös suosittelemme.

Ota meidät avuksesi tuotteidesi myynninedistämiseen!

Älä enää pähkäile yksin tai oman yrityksen väen kesken, vaan pyydä meiltä apua ja uusia ideoita myyntinne avuksi! Nyt on aika kokeilla uutta ja ajatella uudella tavalla! Pitää myös uskaltaa tehdä asioita erilailla ja uudella tavalla, turvallisesti tottakai! Meidän myyntihenkiset ja hyvin monipuolisia osaamisia omaavat työntekijämme eri puolilla Suomea odottavat pääsevänsä palvelemaan sinua!

Kirjoittanut yrityksen yksi omistajista ja myynnin osaaja, Sanna Virtanen. Ota yhteys Sannaan puh. 040 570 4470

Takaisin ajankohtaisiin uutisiin