Citycon Oyj:n asiakastarina

7.3.2019

Citycon on päivittäistavarakauppavetoisten, kaupungeissa sijaitsevien kauppakeskusten johtava omistaja, kehittäjä ja hallinnoija Pohjoismaissa. Yhtiön hallinnoiman kiinteistöomaisuuden arvo on yhteensä noin 4,5 miljardia euroa . Citycon on markkinajohtaja Suomessa ja se on markkinajohtajien joukossa Norjassa, Ruotsissa ja Virossa ja sillä on jalansija Tanskan markkinoilla.

Citycon omistaa 40 kauppakeskusta ja yhden muun liikekiinteistön. Yhtiön omistamista kauppakeskuksista 12 sijaitsee Suomessa, 15 Norjassa, 9 Ruotsissa, Kista Galleria mukaan lukien, 2 Virossa ja 2 Tanskassa. Lisäksi Citycon vuokraa ja johtaa 12 kauppakeskusta Norjassa muiden omistajien puolesta. Cityconin kauppakeskuksissa käy vuosittain noin 170 miljoonaa kävijää. https://www.citycon.com

VeraVian ja Cityconin yhteistyötä jo melkein 10 vuotta!

Yhteistyömme alkoi syksyllä 2009 siitä, kun VeraVian perustajajäsen Sanna Virtanen ja silloinen Kauppakeskus Duon ja Tullintorin kauppakeskuspäällikkö Mari Laaksonen tapasivat toisensa.

Mari oli aloittanut Cityconilla vuonna 2008 ja toivoi rinnalleen tapahtumakumppania, joka ottaisi näiden kahden kauppakeskuksen tapahtumatuotannon vastuulleen ja kehittäisi niitä yhdessä hänen kanssaan, kuitenkin avaimet käteen -palveluna.

Avainsanoina suunnitelmallisuus, raikkaat uudet ideat ja toimenpiteiden tehostaminen

Aloitimme yhteistyön Kauppakeskus Duon liikkeiden henkilökunnan juhlien suunnittelulla ja siitä sitten asiakkaille suunnatuilla tapahtumilla koko seuraavalle vuodelle. Samaan aikaan aloitettiin yhteistyö Tullintorilla. Avainsanoina olivat suunnitelmallisuus, uudet raikkaat tapahtumaideat ja toimenpiteiden tehostaminen. Tarkoituksena oli tehdä kerralla oikein ja sopia mahdollisimman pitkälle tapahtumasisällöistä ja niihin osallistumisesta yhdessä kauppakeskuksen liikkeiden, esiintyjien ja paikallisten sidosryhmien kanssa. Yhteistyö alkoikin hyvin perusteellisella liikkeisiin ja paikalliseen sidosryhmään tutustumisella sekä ideoimalla heidän kanssaan tulevia tapahtumia.

Myöhemmin 2013 alusta Mari aloitti Cityconin kaupallisena johtajana ja vastuulleen tuli yhteensä 18 keskusta mm. Duo, Trio, Iso Karhu, Koskikeskus, Myyrmanni, Forum Jyväskylä.

Nykyään Mari toimii Cityconin liiketoimintajohtajana, jolla on vastuullaan myös Cityconin omistamat kauppakeskukset Virossa.

Isoja ja pieniä tapahtumia sekä vuosisuunnitelmia

Tähän yhteistyöhön on mahtunut paljon upeita tapahtumia, mutta myös paljon pilotteja, joissa on haettu rohkeasti uusia ideoita. Joidenkin kauppakeskusten kanssa olemme suunnitelleet vuositasolla tapahtumia ja joidenkin osalta olemme olleet mukana yksittäisissä tapahtumissa.

Erityisesti mieliimme ovat jääneet vuonna 2017 Duo 10 v. 3-päiväisen synttäritapahtuman tuotanto yhdessä silloisen kauppakeskuspäällikkö Petra Kurtin kanssa sekä vuonna 2016 Myyrmannin Lasten Leikkiä 3-päiväisen tapahtuman suunnittelu yhdessä silloisen kauppakeskuspäällikön Johanna Haltian kanssa. Vuonna 2018 meillä oli kunnia tuottaa Koskikeskuksen 30-vuotis tapahtumaviikkoa kutsuvierastilaisuuksineen ja henkilökunnan juhlineen yhdessä Mari Laaksosen ja silloisen kauppakeskuspäällikkö Miiri Ylösen kanssa.

Yhteistyömme on kehittynyt matkan varrella paljon ja tänä päivänä VeraVia palvelee Cityconia mm. seuraavissa toimenpiteissä: erilaiset tapahtumiin liittyvät koordinointitehtävät, jotka kauppakeskuksen markkinointivastaavat delegoivat meille, tapahtumien luovasuunnittelu vuositasolla ja tapahtumakohtaisesti, somepäivityksien tuottaminen tapahtumissa, liikkeiden ja sidosryhmien aktivointi mukaan, esiintyjien ja sponsoreiden hankinta mukaan, kaikkien tapahtumaan liittyvien alihankkijoiden, viranomaisten ja turvavalvomon koordinointi ja turvallisuuden suunnittelu, logollisten jakotuotteiden hankinta, mahdollisten somistuksien suunnittelu ja toteutus tapahtumakohtaisesti, tapahtuman rakennus, tapahtuman dokumentointi sekä palautteiden keruu, huolellisen raportin ja kehitysideoiden laadinta tulevaisuuden varalle.

Huomioitavaa yhteistyössä on ollut se, että olemme kouluttaneet aina paikallisen tapahtumatiimin, jonka valjastamme töihin tapahtumiin. Näin saamme aikaan kustannustehokkuutta ja maksimoitua budjetin osuutta itse tapahtuman vetovoimaiselle ohjelmalle.

Cityconin liiketoimintajohtajan, Mari Laaksosen kommentit yhteistyöstä

Yksi tärkeimpiä asioita yhteistyössä on vahva molemminpuolinen luottamus toisen osapuolen ammattitaitoon omilla vahvuusalueillaan. Se, että samat yhteistyökumppanit pysyvät 10 vuotta on nykypäivänä melko harvinaista bisnesmaailmassa ja näin ollen onkin erityisen hienoa, että myös samat ihmiset ovat tehneet töitä asiakkuutemme parissa; Sanna ja Jenna tuntevat tapamme suunnitella ja toteuttaa jo läpikotaisin ja tietävät, että kaipaamme aina jotain uutta ja ensikertaista toteutuksiin.

Ryhdyimme heti yhteistyön alkuvaiheissa Sannan kanssa miettimään, miten kokonaisprosessista saisi mahdollisimman tehokkaan ja aina samalla tavalla toimivan. Prosessin hiominen vei toki aikansa, mutta se, että prosessia suunniteltiin heti alussa niin perusteellisesti, on vapauttanut molemmilta osapuolilta aikaa yhteistyön edetessä jo vuosikausien ajan.

Olen oikein tyytyväinen yhteistyöhön, erityisen hyvä asia oli pari vuotta sitten tehty muutos, että kaikissa keskuksissa ja kaupungeissa tapahtumamme tuottaa Jenna. Näin saamme loistavan osaajan ja energisen ammattilaisen yhteistyökumppaniksi samalla toimintatavalla kaikkialla.

Näen tulevaisuuden edelleen valoisana VeraVian kanssa. Esimerkiksi yhteisöllisyys kauppakeskusten arjessa on edelleen ja erityisesti nykyään isolla huomiolla toimintakaupungeissamme ja -lähiöissämme. VeraViasta on ollut korvaamaton apu tärkeiden yhteisöllisten kumppanuuksien luomisessa ja ylläpitämisessä ja näin on varmasti jatkossakin.

VeraVian markkinointi- ja myyntijohtajan, Sanna Virtanen

Yhteistyö Cityconin kanssa on ollut upea oppimatka siihen, mitä todellinen kumppanuus tarkoittaa liiketoiminnassa. Olemme voineet puhua asioista aina avoimesti ja rakentavasti.. Meidän tekemiseen on luotettu ja meille on annettu työrauha sen jälkeen, kun isot kuviot on sovittu. Olemme vuosien varrella hioneet prosessin niin selkeäksi, että turhan tai päällekkäisen työn määrä on ihan minimissään. Tämä on tietysti edellyttänyt sitä, että prosesseja tarkastellaan vuositasolla ja molemmat osapuolet ovat valmiita muuttamaan toimintatapojaan siten, että hommat sujuvat ja ovat kaikille selkeitä. Tunnemme hyvin Cityconin kauppakeskukset, niiden tilat, resurssit, liikkeet, paikalliset sidosryhmät, toimintatavat ja brändin, joten yhteistyö on tehokasta, mielekästä ja erittäin sujuvaa.

VeraVian tapahtumatuottaja, Jenna Vehka-aho

Olen kulkenut niin VeraVian kuin Cityconin kanssa lähes kymmenen vuotta rinta rinnan: ensimmäinen työvuoroni VeraVialla oli lähes 10 vuotta sitten Duon hintajumpilla flyereita jakaen, 4 vuotta sitten aloitin juontourani niin ikään Duossa ja nyt olen kahden vuoden ajan saanut olla tuottamassa useisiin Cityconin keskuksiin mitä mieleenpainuvimpia tapahtumia! Näiden tapahtumien myötä Cityconin keskuksissa olen saanut kokea, oppia ja oivaltaa ikimuistoisia hetkiä!

Erityisesti mieleeni ovat jääneet Koskikeskuksen salakapakkateemaiset henkilökuntajuhlat sekä Koskarin 30-vuotisviikko niin juontaen kuin tuottaen. Näiden tapahtumien merkeissä olen ollut myös elämäni erikoisimmassa palaverissa, kun kauppakeskuspäällikön sekä kiinteistöpäällikön kanssa meidän piti testata kauppakeskuksen suljettua valoja salakapakkaan. Palaveri alkoi 22.30 tyhjässä ja pimeässä kauppakeskuksessa valoja räpsytellen – voitte uskoa, että kisa parhaista kummitustarinoista lähti käyntiin saman tien!

Cityconin kanssa olen päässyt haastamaan itseäni sekä luottamuksella rakentamaan hyvinkin erilaisia projekteja. Olen äärimmäisen kiitollinen tästä kunniasta tehdä heidän keskuksiin elämyksellisiä tapahtumia.

Suunnataan katseet kohti seuraavaa kymmentä vuotta!